zondag 3 januari 2010

2 boten per dag

Jazeker, we zijn in de tropen. Dat gaat heel makkelijk. Je steekt gewoon de Kreeftskeerkring over. Momenteel hebben we nog 290 mijl voor de boeg, de hemel is onbewolkt en we hebben de noordenwind opgepikt. Er is hier erg veel water en we zien 2 boten per dag. Gisteren zelfs een zeilboot, maar die bleef stil toen we 'm opriepen. De verwachte windstiltes zijn erg meegevallen, we hebben fantastisch gezeild de afgelopen 3 dagen. Vannacht viel de wind weg maar was na een half uur weer terug. Veel halve wind gevaren. Momenteel staat er een brood in de oven en wordt er druk gelezen op het achterdek. Er zwemt een aasje achter de boot maar ze willen nog niet erg bijten. De oceaan is erg groot, en na drie dagen varen wordt dat ook tastbaar. We waren gistermiddag halverwege en hebben dat gevierd met pepernoten en antistress thee. Niet dat we veel stress hebben gelukkig, maar dat spul smaakt heerlijk. De wachtloperij met z'n drieen is erg fijn, ik slaap bijna meer dan normaal. Maar dat komt ook omdat de omstandigheden vooralsnog erg goed zijn. Vannacht was het wel heel vochtig, de boot is een grote zoutpilaar. Zoals het er nu naar uitziet gaat de Noordenwind waar we nu inzitten nog wat aantrekken. We verwachten over drie dagen wel in de buurt van Sal te zijn als alles goed gaat.

Groeten vanaf 21'09.8N 020'30.5W om 14.15 utc
koers 240
snelheid 4.5knts

Ben, Miek en Peter


Ps vannacht zagen we de Skandi Santos varen, in het donker konden we d'r echter niks van maken. Was het een boot? Een varende robot, een booreiland? Wel een groot ding, maar wat het was?

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

5 opmerkingen:

 1. Nou....het is wel een schip, een soort Barbapapa-emergendiser, een multifunctioneel service-schip voor olieboringen op zee. Vooral geschikt voor onderhoud aan boorinstallaties op de zeebodem maar het kan ook bevoorrading doen. Die kranen zijn om allemaal coole onderwaterrobots aan naar beneden te takelen.
  Het ding zal wel glimmen want is maar een paar maanden oud.
  Het ding kwam uit Las Palmas en vertrok op 1 januari, met 15 knoop ging ie iets harder....
  Hij gaat nu naar Rio geloof ik (Noors is een lastige taal :P)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Happy New Year op de Blauwe P. Ook voor Peter en Aap! Dikke kus, m

  BeantwoordenVerwijderen
 3. NOu ik ben weer bij, maar denk wel dat er binnenkort weer een update zal zijn, dan vanuit Kaap Verden. Sao Vincente lijkt me wel leuk voor al ons naamgenoten.

  Hier is het vandaag een enorme puinhoop op de weg geworden rond amsterdam en in de kop van noord holland. een onverwachte 15 cm. sneeuw net voor de spits zorgde ervoor dat wij brave forensen erg lang deden over weinig km.'s.
  Ik deed over Havens west via A200/halfweg tot begin A5 wel 25 min. terwijl dat normaal 10 min. is. En dan had ik nog mazzel dat ik de goede kant op ging, want in de richting alkmaar stond op de hele A9 1 lange file van 39 km. Ook deed iemand over 24 km (heemstede-leiden) 2 uur! Heb ik gelukkig net gemist.

  Zo dan zijn jullie weer op de hoogte van deze voor jullie onvoorstelbare situatie.
  Kunnen wij brave arbeiders hier tenminste na alle jullie verhalen tenminste nog zeggen dat nu JULLIE eens iets gemist hebben ipv andersom.

  Anyway, geniet van de kaap verder's en ik wacht op de volgende update.

  Vincent V.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ben en Miek,

  Eerst en vooral onze beste wensen en "good swell" bij jullie verdere tochten.
  Met veel plezier (en ook een beetje uit eigenbelang) volgen we jullie verhalen en belevenissen.
  Even mezelf voorstellen : Ben is bij ons in Brasschaat (Belgie) de Air windgenerator komen halen.
  Zelf vertrekken we op 8 mei met de kids om een rondje Atlantic te varen. Hopelijk treffen wij het gebruikelijke voorjaarsweer met NO-wind om tot in La Coruna te geraken.
  Marokko staat ook op ons verlanglijstje.

  Even een vraagje : ik las op jullie site dat Ben's broer een Wifi versterker en antenne (www.2com.nl) heeft meegebracht toen hij op bezoek kwam in Vigo. Vermits jullie blijkbaar er tevreden zijn van het apparaatje, zouden wij er alvast ook eentje willen bestellen. Kan je eens de juiste typenummers doorgeven, want op de site staan zoveel antennes en andere spullen dat we door het bos de bomen niet zien.

  Alvast bedankt.
  Groetjes,

  Erwin en Katlijn
  mail : ehoebus at skynet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk ben ik wel heel benieuwd naar het verhaal over de 3-4 meter hoge golven (plus de verhoging voor het eiland) die er voor de kaapverden stonden!
  Bewaar wat zout van de boeg, hier in nederland is het strooizout op (haha).

  Gezien dat de klingonboot van Seashepard is overvaren door de walvisvangers?

  BeantwoordenVerwijderen