woensdag 20 januari 2010

Groot

Je kunt op het wad 's nachts heel goed fikkie steken. Droogvallen onder oostpuntje Ameland, Schier of Terschelling, hout sprokkelen en onder de sterren fikken. Dan voel je je klein in een grote wereld, alle mensen ver weg en jij in het midden met iets moois en een koud biertje. Dat gevoel heb ik nu ook een beetje. Alleen is groot een relatief begrip. De wereld die wij nu betreden is namelijk pas echt groot. Onze bestemming ligt op 1970 mijl van waar we nu zijn. We zijn op bezoek in een feestzaal die groter is dan onze zintuigen kunnen bevatten. Het is er prachtig, maar het is er niet altijd feest, we hebben geen enkele invloed op het programma. Dat maakt het ook weer spannend. Momenteel is het wel feest. 15 knopen wind van achteren en een dikke dorade in de koekenpan. We zijn begonnen en vol spanning en met heel veel lol kruipen we vrolijk verder over de kaart.

We hebben contact gelegd met 2 jachten hier in de buurt. De En passant uit Ierland en de MintakaII uit australie. Elke ochtend kletsen we even over de voortgang, posities en het weer. Goed om te weten dat we niet alleen zijn op deze grote vlakte.

groet
Ben en Miek
from 16'49.6n 027'27.3 W
koers 275
snelheid 5.3 kn.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 opmerkingen:

 1. de reden zal ik jullie nog wel eens mailen, maar ik zit bovenop jullie berichtgeving. Tov gisteren een daggemiddelde van 141 mijl. niet slecht!
  Wat is het doel (nog 1970 mijl)? Ik weet het nog steeds niet.
  Anyway, leuk om even wat te lezen. Kleine info kan des te echter en beter zijn.
  Enjoy. Ik ben mijn dagboek van dezelfde oversteek van 10 jr. geleden weer gaan lezen door alle verhalen (ook van radazul naar mindelo- grenada gegaan) en beleef het daardoor dubbelop, vooral met goede muziek hard, jullie en mijn foto's en verhalen. Ik zweef ergens, en ben niet hier.

  Krijg ook wel zijn om live bij te kletsen, maar hoorde gisteren dat ik voor het 1e jaar of halfjaar wel werk heb in A'dam. Dus bezoeken kost wat meer moeite (en geld).

  Tot morgen

  Vin

  ps lezen jullie dit ook tijdens de oversteek of is het 1-richtings verkeer (gerlof?) ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind jullie stoerderds! Kunnen jullie niet tot aan mijn zomervakantie in het Caribisch gebied blijven? Please.

  BeantwoordenVerwijderen