vrijdag 10 juli 2009

Afscheid is nabij


De afgelopen 3 maanden hebben we de betekenis van het woord 'Hectiek' wat verder opgerekt. Wat een ongelovelijke optocht van deadlines, logistieke problemen, klustechnische hoog- en dieptepunten en prachtige, soms zelfs uitermate romantische, momenten. We hebben dankzij de hulp van een heleboel mensen een geweldige bruiloft uit de grond gestampt, we zijn ongelovelijk verwend en zééér royaal gesponsord, we hebben de boot vaarklaar gekregen, het huis op het nippertje verkocht en staan nu aan de vooravond van ons vertrek. Met slaapgebrek voor een jaar, een dosis stresshormonen waarmee we per direct uit de Tour zouden worden gezet en totaal geen besef van het het nieuwe leven dat achter deze laatste dempel op ons wacht.


Zijn we klaar om te vertrekken?


Absoluut niet. Maar we gaan toch maar gewoon. Zondag aanstaande gaan we zwaaien naar een hoop mensen die we zullen gaan missen. En daarna nog even snel een hoop spullen in de boot inbouwen, de laatste proviand inslaan en alle dingen die we vergeten zijn nog even regelen. En dan vertrekken we pas echt. Onze klusavonturen van de afgelopen maanden laten zich lezen als een roman. Die houden jullie dus van ons te goed.


Het is vrijdagavond en ik moet nog even de hele administratie in wat dozen stoppen. Daarna een koud biertje en morgen het huis leegruimen. Ondertussen nadert de Mexicaanse griep met rasse schreden. Houdt dus u dochters binnen. Nog een paar dagen en de Blauwe Pinquin verlaat de territoriale wateren voor blokje om. We vinden het erg leuk om hier onze avonturen met je te delen.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Ben en Mieke,

  Super toevallig dat we elkaar gisteren zagen en dat jullie praktisch dezelfde voorbereiding, plannen, boot en route hebben! Nu zul je zien dat we elkaar over drie jaar lang op iedere ankerplek, of juist pas weer over drie jaar aan dezelfde steiger als gisteren weer tegenkomen.

  Wij gaan pas over vier weken weg, dus als jullie in de tussentijd al iets nodig hebben (reservemateriaal, of iets dat stuk is), bel of mail dan even, dan nemen wij dat nog mee.

  Heel veel plezier de komende weken en jaren, en wellicht tot in Marokko, Kaap Verden, etc etc.

  Jelle en Floortje (www.doeidoei.org)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, hoeveel mensen vertrekken er binnen nu en twee maand voor een reis om de wereld per boot??? Ben en Miek, Jelle en Floortje en een handvol VPRO-ers. Wordt gezellig onderweg...Alleen die laatste club moet hard doorwerken en is binnen 9 maanden weer terug. Hoop heel erg dat we jullie onderweg tegenkomen. Je kan ons bijn a niet misschien: 3 masten en een zooitje vertikale zeilen. Check www.vpro.nl/beagle. Heel veel plezier allemaal!!! En tot op de Kaapverden inderdaad, of in Rio, of in Bahia Blanca ofzo. Tsjuuuz, Ilja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Miek,

  Wat spannend!!!!
  Ik weet alleen nog ff niet hoe ik m'n mailadres ofzo kan achterlaten zodat ik op de hoogte blijf... of moet ik gewoon af en toe op deze site kijken om bij te blijven?

  Hééééél veel plezier, geluk, succes enzovoort

  groet, Amanda

  BeantwoordenVerwijderen