zondag 16 augustus 2009

Devon is calling

The Blue Pinquin has arrived in English waters. Na onze nachtelijke overtocht met wat tegenliggers (filevaren met olietankers en containerreuzen), dolfijnen en stroom mee maar vooral ook tegen, zijn we in Dartmouth beland. De smalle ingang van de rivier vanaf zee is lastig te vinden op het oog. Je vaart langs een 13e eeuws kasteel het riviertje op en daarachter komt dan een heel schattig stadje tevoorschijn: Dartmouth in het weelderige Devon.

Zo nu en dan miezert het, drizzle noemen ze dat hier, en toch heb je dan bijna het gevoel dat het mooi weer is. Dat kan bijna alleen in Engeland. Regen waar je niet echt nat van wordt. En net als je denkt dat je dan toch echt nat gaat worden komt er heel plotseling weer een zonnetje tevoorschijn dat de groene heuvels om ons heen prachtig verlicht en verwarmt. Het landschap is sprookjesachtig. Weelderig beboste heuvels afgewisseld met groene velden, pietepeuterige Engelse huisjes beurtelings beschenen door een zonnetje, of verhuld achter nevelige wolkjes.

Daardoorheen, langs en onderdoor spelen zich de avonturen af van de bemanning van de Blauwe Pinquin en hun bezoekers uit de lage landen, die we hier de volgende keer met je zullen delen. Voor nu welterusten, we worden namelijk zo uit de eeuwenoude pub in Dittisham gegooid waar we momenteel even zitten te internetten. Om over die chocolade cake maar te zwijgen.Ben

Geen opmerkingen:

Een reactie posten