zaterdag 20 februari 2010

Nevis

Voor het eerst sinds we in de carieb zijn is het lekker rustig op de ankerplaats. Sterker nog we zijn er meestal alleen. We liggen voor een mooi palmstrand en de strandtent waar we voor anker liggen heeft hangmatten en ze letten op je bijboot als je op pad gaat. Eergisteren was hier een karaoke avond en toen hebben we de hele tent een beetje op zijn kop gezet. Het publiek wist niet wat ze overkwam toen de boel even werd platgewalst met een freestyle rap van MCBrutel&Rutte. En passant hebben we wat Amerikanen leren poolbiljarten, werden onze blonde prinsessen gezellig belaagd door 'toch wel heel soepel bewegende en ritmische' locals en zagen we wat het effect kan zijn van een duizendpoot op een dansende menigte.

Het vangen van vis gaat hier wel heel gemakkelijk. We trekken ze zonder veel moeite achter elkaar uit het water. Al is het wel van belang goed te weten wat je vangt, want er zijn veel vissen giftig door een bepaalde bacterie in het koraal. Bij twijfel schuiven we de vis dus weer terug in het water. In het dorp hier hebben we even wat locals om advies gevraagd, zodat we voortaan geen yellow tailed snappers meer terug hoeven gooien.

Nevis is erg zichzelf vergeleken met de andere eilanden die we tot nu toe bezocht hebben. Het is een prachtige, volledig begroeide vulkanische berg die rondom geleidelijk aan de zee inloopt, begroeid met tropisch bos, bananenbomen en toch ook wel een paar wietplanten. De formaliteiten gingen best gemakkelijk, vooral als je bedenkt dat we niet helemaal netjes waren uitgeklaard op de vorige eilanden, en volgens onze papieren al bijna een week statenloos hadden rondgedreven. Even stevig jokken doet soms wonderen en voordat we het wisten klepperden de stempelblokken van de lokale machthebbers hun natte inkt in onze hongerige paspoorten. St. Kitts en Nevis is een piepklein landje dat uit 2 eilandjes bestaat. Ze hebben prachtige uniformen en zijn erg trots op hun vlag. De onafhankelijkheid ( van Engeland sinds 1983) wordt hier gekoesterd en het lijkt erop dat het ze redelijk afgaat om de boel zelfstandig in goede banen te leiden. Het eiland wordt niet verpest door toeristische hoogbouw en men is niet overdreven gefocust op toeristendollars zodat de sfeer erg plezierig is. Je bent hier echt te gast.

Het is zaterdagochtend en we maken ons op om door te varen naar het Zuiden. We gaan eens bekijken hoe dicht we langs Montserrat durven varen. Dat eiland is vorige week bijna ontploft en het is natuurlijk een buitenkansje om langs een actief spugende vulkaan te varen. Daarna mikken we op Guadeloupe.

groeten
Bene

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

3 opmerkingen:

 1. Montserrat, de rode lantaarndrager van de FIFA ranglijst, het eiland kent 200 geregistreerde voetballers en afhankelijk van het lava-vrij krijgen van het veld kan er worden gevoetbald.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt allemaal als een heuse idylle. Is de rap nog op video danwel geluidsband opgenomen? Of de duizendpootepisode?
  Hier is zowaar geen sneeuw gevallen vandaag; in Zwolle wel, zo is mij ter ore gekomen. Volgens oma Stiek is 't dan ook erg koud aldaar.
  Voor de rest heb ik deze week geleerd dat ik niet proberen stoepjes op te fietsen, want dan blijk ik te vallen (inderdaad, net zo gracieus als het kabinet). Hebben ze daar ook fietsen om vanaf te vallen, eigenlijk?

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat is wel het nieuws van dit weekend: we hebben een kabinet minder en balkenende een fail erbij. Hopelijk laat ie zich nu netjes in vergetelheid verzinken. Z'n oppurtunisme zal echter wel leiden tot een kabinet met de PVV. Waar moeten jullie stembiljetten heen?!

  Waarom zijn de caribische vissen zo gemakkelijk te vangen, eten de mensen daar geen vis? Misschien kennen de vissen onze haakjes niet.....

  Fish on!

  BeantwoordenVerwijderen