dinsdag 8 juni 2010

Beestjes

Ben ik 700 mijl uit de kust van de Galapagos en denk ik eindelijk van de schildpadden af te zijn, zwemt er eentje vlak langs de boot. En dan haalt hij het ook nog even in zijn hoofd om zijn poot op te steken, alsof hij wil zeggen ' Ik ben hier!'

Het is een drukte van belang in, op en boven het water van de Pacific. Het wordt wel langzaam aan wat rustiger, nu we verder uit de kust zijn. De tweede dag in de mist zagen we een groepje walvissen langstrekken. Op 20 meter van de boot spoten zij hun fontijnen de lucht in om vervolgens weer onder te duiken, geweldig!

Afgelopen nacht zwommen een paar fluoriserende strepen achter de boot aan, om ons na 10 minuten in te halen en rustig weg te zwemmen. Ze waren erg groot en kwamen niet naar boven om te ademen, dus we denken dat het haaien waren. Ik laat het zwemmen nog maar even voor wat het is. En als de zon opkomt beginnen de dolfijnen te jagen. Om ons heen zie je grote groepen dolfijnen uit het water springen achter hun prooi aan, die je even daarvoor door de lucht zag zweven. Vliegende vissen zie je de hele dag door zweven. alsof er een schot hagel gelost is. Sommigen beoefenen de kunst van het vliegen uitstekend en komen soms zo'n 40 meter ver, terwijl anderen zich als een zelfmoord terrorist in de eerste de beste golf boren, of bij ons aan dek belanden.

In de lucht is het vergeleken met de Galapagos heel rustig. Daar zag je blauwvoetgenten, fergatvogels, gemaskerde genten en pelicanen. Helaas hadden we de camera niet standby toen we een restje rijst over boord gooiden. De vissen die daar op afkwamen werden al snel gespot door twee blauwvoetgenten die zich er als een torpedo op stortten terwijl de pelikaan en een grote groep fregatvogels nog wat afwachtend er om heen cirkelden. Nu vliegt er af en toe een zwart vogeltje rond, niet groter dan een zwaluw, met een witte band net boven zijn staart. Ik verwonder mij over de energie die dit beestje heeft, gezien de afstand die hij tot land al heeft gevlogen en geen enkele aanstalten maakt om bij ons te komen uitrusten.

Onze boot heeft zo zijn eigen beestjes. Op het dek vinden we 's ochtends vliegende vissen en kleine inktvisjes. Bij de bananen vond Ben een kakkerlak. En verder hebben we motten. Voor deze laatsten is onze boot wat een Portugese banketbakkerij voor mij is: luilekkerland.

Kortom we hebben geen tijd om ons te vervelen. Ik ga weer verder met genieten

groeten van 04'16Z 101'32W

Miek

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 opmerkingen:

 1. gelukkig dat die kakkerlak in de bananen zat; dan is de kans klein dat andrea en ik hier schuldig aan zijn ;) maar verder hoop ik heel hard dat 'ie niet teveel vriendjes heeft meegenomen! ik ben er in de jungle namelijk achter gekomen dat ze echt heel veel honger hebben en zelfs wc-papier lusten...
  overigens is het hier op werk maar saai met de beestjes. ik moet er wel aan wennen. andrea kon evenmin zeeleeuwen vinden in den haag als ik hier in leiderdorp.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lisette de Vries10 juni 2010 om 20:53

  Ik volg jullie trouw en kijk regelmatig of er weer iets nieuws is geschreven. Heerlijk om te lezen over jullie avonturen. Wij zijn ook weer in een klein avontuur beland; ik ben namelijk alweer een half jaar zwanger. Nog even de zomer goed doorkomen en dan mag ik weer van die oerkrachten tonen ;-)
  Blijf schrijven, want ik blijd lezen!

  BeantwoordenVerwijderen