zondag 13 juni 2010

Sterrenkinderen poepen op het ijs

Over ruimtestof dat lafjes tegen de dampkring van onze gewaardeerde planeet aanwrijft gaan we het hier niet hebben. In de donkere maanloze nachten (het is nieuwe maan) wordt ons hier geregeld spektakel van een heel andere orde voorgeschoteld. Er vallen hier sterren dat het een aard heeft.

Bijna al die sterren worden gebruikt voor wensen in de richting van (spoedig) herstel van kameraad van den Heuvel. Die ze hard kan gebruiken. Een paar sterren gebruiken we voor eigen gerief, dat wil zeggen behouden vaart en dat soort zaken. En dan zijn er nog sterren in de buitencategorie. Zo een zag ik gisternacht. Fel groen zette hij de hele hemel in een spookachtig licht. Ik schrok me rot en dacht dat er een kruisraket op ons insloeg. Hij kwam recht van boven in de noordelijke hemel en ging met een bloedvaart naar beneden, richting het wateroppervlak. Het geheel duurde misschien 3 seconden, ik heb de rest van mijn wacht zitten bedenken wat het geweest kon zijn. Ik heb zelfs even de marifoon wat harder gezet voor het geval het toch een vuurpijl was. Er kwam geen vloedgolf, dus de dochter van Frans Bauer met een cape-je om die insloeg was het waarschijnlijk ook niet.

Misschien wist iemand dat er weer een feest op de Blauwe Pinquin in aantocht was. We zijn namelijk vanmorgen als een Blackbird door de magische 10.000-barrière geknald. Sinds ons vertrek uit Amsterdam hebben we er 10.000 mijl opzitten. En op dezelfde dag zijn we halverwege onze oversteek naar de Markiezen. Nog 1500 mijl te gaan en dan is er weer land om op te lopen. We lezen ons rot over al die eilanden. Naam-technisch zijn ze moeilijk uit elkaar te houden. Let maar op: waarschijnlijk gaan we eerst naar Fatu Hiva, daarna naar Hiva Oa en Tahuata om via Oa Pou naar Nuka Hiva te gaan. En dat zijn nog maar de Markiezen.

Na de Markiezen willen we via een korte stop ergens in de Tuomotu archipel naar de Society eilanden ( Tahiti, Moorea, Bora-Bora etc.) en dan verder Zuidwestwaarts naar Fiji, Tonga of de Cookeilanden. Of allemaal. De grote vraag is nu: welk eiland wel, en welk eiland niet bezoeken? Er dreigt atol-stress want we moeten eind oktober richting New Zeeland om de stormen te ontlopen. Voor de Markiezen zijn we er al wel uit, maar voor de rest? Behalve Maupiti en Suvarov hebben we nog geen vastomlijnde plannen. Vandaar het verzoek: Heb je nog tips, droomplekken of aanraad-atollen voor ons, laat het ons weten.

Groeten vanaf 05'13Z 114'03W
Ben

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 opmerkingen:

 1. Atol Stress? Komt waarschijnlijk vanuit de onderrug...
  Groetjes uit een regenachtig Hoekwil. We hebben kaartjes voor Nederland - Japan en Nederland - Kameroen. Nu maar hopen dat de baby niet te vroeg komt. ;-)

  Marc en Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Atol stress ... haha! Lees eens bij A Small Nest en de Elena, prima beschrijvingen. Ze liggen net een paar weken voor op jullie.

  http://asmallnest.blogspot.com
  http://elenaopreis.nl/page/Verhalen

  Met een beetje lezen & fotootjes kijken weet je dan volgens mij precies waar je wel en niet heen zou willen :P

  BeantwoordenVerwijderen