woensdag 21 oktober 2009

Rabat-Salé


Mieks bootvlijt wordt gehesenOok de neef van Frits heeft het niet overleefd


Met de windvaan kun je je eigen rug kietelen


Rabat op dinsdagmorgen

De aankomst in Marokko was bijzonder plezant. We werden hartelijk welkom geheten door allerlei officials die ons snel en vakkundig hielpen met het inklaren. Harstikke aardige lui en helemaal niets op aan te merken. We zijn ook nog gezond verklaard! De drugshond had alleen zijn poten niet gewassen.

Rabat-Salé zijn twee aparte steden die aanelkaar vastzitten met ertussenin een nieuwbouwproject met o.a. een hele grote jachthaven. We zijn er gistermiddag aangekomen na een prachtige tocht van 3 dagen. Omdat er relatief weinig wind stond ging het niet heel erg hard. Gemiddeld zo'n 3 tot 4 knopen. Relax! Het grootste deel van de trip was de zee mooi vlak en stond onze Gennaker lekker wind te vangen. Omdat het ook mooi zomers weer is kun je dan heel lekker een boek lezen, eten koken of een vis fileren en opeten. Het dominante mannetje aan boord van de BP heeft namelijk een heel klein mini tonijntje gevangen. Smaakte uitstekend.

De tijd glijdt voorbij zoals de boot richting Marokko glijdt. Uiterst kalm. S'nachts kunnen we op ons gemakje sterren kijken. Er is geen maan. Ziljoen-triljard sterren doen hun uiterste best om ons zo nietig mogelijk te laten voelen. Maar dat lukt ze niet. De sterrenhemel is namelijk oud nieuws. De meeste van deze sterren bestaan al niet eens meer omdat hun licht er veel te lang over doet om de aarde te bereiken. Je zou kunnen zeggen dat het almachtige universum eigenlijk heel slecht in staat is om al die almacht aan ons te tonen. En dus is er geen enkele reden om je er nietig onder te voelen en we hoeven er dus alleen maar van te genieten. Het universum is geschapen met een doel, en ook wij, van team Blauwe Pinquin, doen er alles aan om te weten te komen wat dat doel is. Mochten we er onderweg nog achterkomen dan zullen we het u op deze plaats melden.

De kleur van de oceaan is veranderd. Zwembadblauw, alsof de tegeltjes op de bodem donkerblauw zijn. Er is veel leven in de oceaan, maar het laat zich niet heel uitbundig en van dichtbij bekijken. Voor de kust van Portugal krijgen we nog wel het dolfijnen showballet op visite. Ze lijken het leuk te vinden om met ons te communiceren, maar we begrijpen geen hout van wat ze willen zeggen. Later, in de buurt van marokko, ziet Miek op 50 meter opeens een walvis volledig uit het water springen en geeft verbrauwereerd een gilletje. Jammergenoeg ( of gelukkig ??) zien we hem niet meer. We zoeken nog even uit wat voor een het er was. Verder is het rustig, al merken we wel dat er, vooral snachts, van alles in de buurt zwemt.

Een visserman kwam ook nog op bezoek. Ik dacht even dat ze ons wilde enteren want ze veranderden continu mee met onze koerswijzigingen en zaten uiteindelijk 50 meter achter ons toen ik ook even niet meer wist waarheen ik nu weer moest sturen.Dat is helemaal niet leuk. Want je gaat jezelf dan gek zitten maken. Nergens voor nodig bleek later, want uiteindelijk passeerde hij ons en bleek hij een gigantisch lang sleepnet te hebben. Hij week alleen een beetje ongelukkig voor ons uit, en wij voor hem.

Morgen is Miek jarig, en we gaan zo kadootjes kopen in de Medina van Rabat. Dat wordt leuk! Er beginnen sowieso goede tijden qua gezelschap: Marieke komt vrijdag op bezoek, mijn mamma komt half november naar de Canarische eilanden en Priscilla en Patricia komen eind november ook die kant op. Hopelijk nemen ze veel snoep en kadoos voor ons mee.

tot zover

Ben

10 opmerkingen:

 1. Lieve Miek, van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag! Big Hug vanuit de USA, zijn in Maine aan de oostkust op bezoek bij Matthijs die hier sinds september studeert. Zitten aan de atlantische oceaan, maar helaas kan ik jullie net niet toezwaaien:-) Een fijne dag toegewenst, kan Ben een beetje zingen?
  Liefs van Clara en Familie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lalalala... gefeliciteerd Miek... kom je morgen zoenen!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk uit met het eten van een broodje döner. Aan veel Duitse kip-kebab zit een luchtje. De hygiëne bij de kebabverkopers laat te wensen over.
  De Duitse voedselautoriteit BVL haalt in haar jaarlijkse rapport uit naar het gebrek aan hygiëne bij met name de kip-kebabverkopers.
  Bij 30 procent van de 875 gecontroleerde dönersnackbars met dit product, was de hygiëne niet in orde. De bedrijven veronachtzamen de algemeen geldende hygiënepraktijk, maken de zaak onvoldoende schoon en passen in ontoereikende mate desinfecterende maatregelen toe.
  Dit wordt mede in de hand gewerkt door onvoldoende scholing van het personeel. 'Weinig bevredigend', constateert de BVL, die ook niet erg blij is met de hygiëne bij de pluimveevleesslachterijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Miek,

  Salam Alhekum en van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Leuk dat jullie inmiddels in Marokko zijn aangekomen. Wij hebben het hier echt fantastisch gehad afgelopen zomer. Ik ben erg benieuwd wat Ben voor je heeft gekocht in de Medina....tajine, een mooie lamp of toch zo'n leuk rose buikdanseres pakje??? Ik zie de foto's wel.

  Dikke kus van Sharon & Ferdi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zojuist terug van een gewelige Fes excursie. Later meer.
  Ik voel me heel jarig, mede door de kaarten, sms-jes, reacties en mail. Tot nu toe is 29 zijn heel leuk!

  liefs Miek

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd Annemiek!

  En als jullie de zin van het leven ontrafeld hebben wil ik het wel graag weten.

  Mischa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weet je waarom de dolfijnen misschien met de windvaan spelen? Misschien wel omdat de windmolen nog al hoogfrequent zwiept. Daar zijn dolfijn gek op... net als de dieptemeter

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het leek alsof ze hun rug ermee krabten, maar dan wel heel zachtjes, zodat we ook niet bang waren dat ze 'm zouden slopen.
  We hebben trouwens ook een muziekdoosje gemonteerd op het hoofdschot en dat speelt romeo en juliet, daar reageerden ze ook op. Alleen was het wel met een weinig samenhangend gepiep.
  x
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Mokumse Pinquins,

  Allereerst prachtige site, we hebben al vanalles gelezen en bekeken en zullen dat ook schaamteloos blijven doen!

  Ondanks dat Ben -zonder aanwijsbare reden- de drinkbak van ons weerloze Sammeke door de salon stampte, Marieke ons kringlooptafeltje grof mishandelde en Annemiek er vandoor ging met m'n lievelingsboek, vonden wij het super jullie te hebben leren kennen. 'T was een prachtige avond.
  De volgende dag hebben wij ons nogal onbeschoft Fes-slapen. Toen wij ons uiteindelijk uit de boot hesen, zaten jullie waarschijnlijk allang op volle zee aan de Stork en Ksar.
  Op de Canarische Eilanden gaan we elkaar zeker weer ontmoeten. Voor de zekerheid schrijven wij ons nu al in voor de gelikte beamerpresentatie van de "one and only Allis" en haar nieuwe kanjer.

  Cherio,
  Inge, Felice & Sam
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben,

  wat een gaaf filmpje. Zwaar kippevel over bijna mijn hele lijf. Zo gaaf met die dolfijnen, die kalme deining en de uitgestrektheid van niets.
  Dat is het genot van oceaanzeilen (kan ook slecht zijn af en toe). Ben zo jaloers, vooral omdat ik het ken en zo kan voelen. Heb 4 x gekeken.

  Ik ga vlug het volgende verhaal lezen en dan maar weer naar mijn hotel, suf tv kijken of uit het raam kijken naar het kanaal en dan wegdromen bij dit filmpje in mijn gedachten.

  BeantwoordenVerwijderen