dinsdag 3 november 2009

halverwege Canaries

Zondagmorgen zijn we uit Mohammeddia vertrokken met bestemming Isla Graciosa. Dat is een soort Villariba, alleen wast daar niet alleen het dorp maar het complete eiland af met Dreft. Hopelijk zijn we op tijd voor het grote paella feest en hoeven we niet mee te helpen afwassen.
We zijn dik over de helft. Het gaat best voorspoedig. Vannacht waaide het lekker door, 5-6 Bft, en vandaag was het zonnig en waait het 4 Bft. Met alleen de fok gaan we 5,5 knopen dus dat gaat prima. Het is volle maan en dat betekent heel veel nachtlicht. Prachtig om overal de brekers door de maan te zien oplichten. Nog geen zin in vis gehad, dus nog niet gevist. Een hoop kleine dolfijntjes gezien, vannacht en vanmiddag. We kregen de full-show, inclusief groepsduikelen, samenspringen, uniformsurfen, cross-jumping en crowdsurfen. Je kon over de dolfijnen lopen, zo druk was het. We hebben veel tostis gegeten en dadelijk nassi. Er zeilt al de hele dag een zeiltje aan de horizon achter ons.

pos. 31'17.8N 011'46.6W
snelheid 5,5 knoop
koers 225
wind N 4
nog te gaan 150 van 420

groeten
Ben en Miek

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

3 opmerkingen:

 1. Hey Bennie! Nasi schrijf je toch met één s?

  Leuk om jullie verhalen te lezen. Toch wat anders dan een nieuw ingericht kantoor in Hoofddorp... Jullie hebben zichtbaar een geweldige tijd; laat dat zo blijven! Geluk!

  Aldo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Ben, nasi schrijf je met 1 s.
  En dat is nu al de tweede keer deze reis.

  Groet.
  S.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De nasi bij ons aan boord is soms met twee S-en. Vooral als ie extra supersmakelijk is. Maar ik wil best van jullie aannemen dat mijn nassi eigenlijk nasi is.
  groeten en nog gefeliciteerd Seerp! Hoop dat er nog wat te fikken valt op het Stenen Hoofd.
  msl
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen