vrijdag 25 juni 2010

Lange wolk

Vandaag werd onze weg versperd door een lange wolk. Pikzwart lag die opeens voor ons. Alle andere wolken werden erdoor aangezogen en de lange wolk werd steeds langer en zwarter. We zagen niet al te ver voor ons zwarte vingers vanuit de wolk over het wateroppervlak glijden. De wind viel vrij plotesling weg en de zee werd helemaal wild. Staande golven, alsof al het water recht omhoog wilde, spatte het overal om ons heen in het rond. Door het gebrek aan wind ging de boot alle kanten op, klets-bang! -klets-BANG! - KLETS! BANG!! en zo maar door. Langzaamaan breidde de lange wolk zich uit over de gehele horizon voor ons. We zagen het regenen en waaien en het wateroppervlak was een zootje. Het bleef echter windstil waar wij lagen, en dat bleef het. Terwijl de wolk aanzwelde en wij met de motor aan de boot een beetje heel probeerden te houden, schoof het geheel langzaam ( met 2 knopen) met ons mee.

Meer dan 2 knopen snelheid kregen we niet uit de boot en dat bleef de hele middag zo. Alsof we werden tegengehouden. Zojuist brak de zon door en is het weer gaan waaien. We glijden weer soepel over het water ( met vier knoopjes) en het lijkt alsof er een sein op groen is gezet. Nog 50 mijl te gaan naar Fatu Hiva!! Onze laatste dag op zee was een hele rare. We hopen morgenochtend het anker uit te gooien in de baai van Hannaveve.

We zijn vandaag 24 dagen onderweg, hebben al 3027 mijl afgelegd (5606 km) sinds we anker op gingen op de Galapagos. Sinds dat moment ( op 31 mei), hebben we 2 boten gezien en 1 vliegtuig. We bakken gemiddeld om de dag 2 broden, en maken ook vaak extra deeg voor pizza. We hebben 4 boeken en alle Vrij Nederlands gelezen, geen films gezien en eindeloos voor ons uit gestaard. Er is een ontzettende baard aan de boot gegroeid en die zorgt ervoor dat we nog maar moeizaam vooruit komen. Eerst dachten we dat we visnetten om de kiel haden zitten en ben ik met doodsangst voor enge haaien in het water gedoken. Het bleek heel veel aangroei te zijn. We hebben zo'n 8 keer per dag het logboek bijgehouden en van elke dag een klein verhaaltje geschreven. De eerste vier dagen was het windstil, en met vandaag erbij hebben we zo'n 40 uur gemotord en elke dag lekker gegeten met ( nog steeds!) verse ingredienten. Al hebben we gisteren de laatste paprika opgegeten en is er nog maar 1 komkommer en 2 tomaten.

En we zijn er dus nog steeds niet. Nog 49 mijl. Hopelijk kun je morgen op het kaartje hiernaast zien dat we gearriveerd zijn.

groeten
Ben

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 opmerking:

 1. Hoi Annemiek en Ben,
  ik heb al zovaak willen reageren, want we zijn jullie altijd blijven volgen. Nu MOET ik echt iets schrijven, want jezusmina; RESPECT!!!
  Jullie zijn echte die-hards.
  Supercool wat jullie allemaal al achter de rug hebben en blijven aangaan. Prachtig om te zien en te lezen.
  Liefs van een inmmiddels 6 maanden zwangere Inge en natuurlijk ook heel veel groeten van Felice en Sam. De "Flix" hebben we in Zuid-Frankrijk gelaten (gelukkig niet op de noodweer-plekken) en volgend jaar gaan we met een extra-crewmembertje verder! Ondertussen genieten we met jullie mee!
  Rust lekker uit na die o zo lange trip en verwen jullie maar goed. Dik en dik verdiend!
  Adios!!

  BeantwoordenVerwijderen