donderdag 26 mei 2011

Noumea

We eten de laatste dagen van onze oversteek als koningen. Alle verse groenten en fruit moeten op. Dat mogen we niet invoeren in Nieuw Caledoniƫ. En wat doe je met 10 appels als je nog 100 mijl te gaan hebt en de zee een beetje tot rust is gekomen? Juist: Je bakt appeltaart. Tenminste als je Annemiek heet. Het gevolg is dat wij op de dag voor onze aankomst heerlijk zaten te smullen in de kuip. Nu zijn we gearriveerd en liggen veilig aan de steiger in Noumea, de hoofdstad van Nieuw Caledoniƫ. Het is een beetje een rommelige stadje, maar de locals hebben de coolste kapsels ooit, en dat maakt veel goed qua couleur locale.

Het is hier een Franse overzeese provincie en dus is er vers stokbrood. En we kunnen onze campinggaz flessen na een half jaar eindelijk weer eens vullen. Het is wel raar om hier midden in de stad te liggen. We blijven in de marina omdat ik (Ben) aanstaande zaterdag naar Nederland vlieg en Miek hier een weekje achterlaat. Mijn broer gaat trouwen en daar wil ik toch wel erg graag bij zijn. Ondanks alle intercontinentale logistieke strapatsen die dat met zich meebrengt.
De pinquin vaart de pas van Noumea binnen.

Het filmpje (als we het geupload krijgen) hebben we onderweg hierheen gemaakt toen de zee net weer een beetje gekalmeerd was na een nachtje spoken. Onze oversteek stond in het teken van wind mee, en veel ook. We kregen precies waar we zo lang op gewacht hebben. De eerste twee dagen was het wel erg royaal, met een paar uur lang windkracht 8. Maar dat ging allemaal goed en we hebben weer extra vertrouwen in onze boot gekregen.

Totzover even

groeten
Ben

3 opmerkingen:

 1. Hallo daar!!
  Wat fijn, dat jullie weer onderweg zijn na al dat wachten en met flinke snelheid ook nog! Geniet ervan en behouden vaart!!

  gr Sabine (vriendinnetje Priscilla)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grote Kleine Blauwe Pinquin ! Wat heerlijk om even zo mee te kunnen genieten. Als het schip tegen een storm kan... en de bemanning ook... dan is dit toch ook een waar genieten !
  Gelukkig stond er bij de grote zee ook nog wat wind. En natuurlijk weer een geweldige prestatie.
  Gefeliciteerd met wederom een succesvolle oversteek !
  Kijk al uit naar je bezoek Ben! Tot snel!
  Gerlof

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat zag er puik uit! en miekje, val je zus vooral lastig als je je verveelt de komende week ;)

  BeantwoordenVerwijderen