dinsdag 26 juni 2012

Kinsale

Het is typisch Iers strandweer. Mistig met een waterig zonnetje. Wij hebben dan ook ons zeilpak, thermoondergoed en windstopper verkozen boven bikini en zwembroek. We liggen niet op het strand maar zitten in de kuip. We hebben vanochtend Kinsale in de mist achter ons gelaten en zeilen in oostelijke richting langs de Ierse zuidkust. We hopen zo ver mogelijk via de Ierse Zee richting Schotland en het Caledonisch kanaal te vorderen. Hoe ver zal afhangen van stroom en wind.

Donderdagavond zijn we aangekomen in Kinsale aan de Ierse zuidkust. Een uur na aankomst zitten Ben en Gerlof aan hun welverdiende Guiness en geniet ik van een rode wijn. De schrik van de hoge prijzen in de kroeg spoelen we snel met nog meer drank weg. Na een overheerlijke Fish & Chips zijn we in een eeuwenoude pub beland. De lokale visser, met wie we in gesprek komen is onder de indruk van het feit dat wij de wereld rond zijn gekomen met evenveel diesel als zijn dagelijks verbruik. Daarentegen zijn wij onder de indruk van het feit dat hij tot op 200 meter diepte kan vissen. Het was een zeer geslaagde avond. We zijn het er unaniem over eens dat die Ieren een goed volk zijn.

Vrijdag besluiten we uit de marina weg te gaan en voor anker te gaan op de rivier. Daniel, een Zweed met wie we ook langs de Afrikaanse kust voeren, ligt hier ook voor anker. We nodigen hem uit voor hen diner en wisselen alle avonturen uit. Hij is vanaf Kaapstad via Brazilië naar de Azoren gezeild. Sinds januari hadden we elkaar niet meer gezien. We proberen nog even in de kuip te zitten maar besluiten dan toch dat het te koud is en gaan naar binnen.

Als we zaterdagmiddag Gerlof hebben uitgezwaaid verkennen we Kinsale. Bij de St Multose kerk hangt een affiche over een concert de volgende avond. Wij hebben wel zin in een beetje Ierse folklore en zijn dus zondagavond van de partij. Wij verbazen ons over het grote aantal Amerikaanse toeristen om ons heen. Tijdens het welkomswoord blijkt dat we beter hadden moeten kijken. Het koor blijkt uit Minnesota te komen, niks Iers dus. Tot onze blijdschap zijn er een paar Ierse gastzangers die ook een nummer doen, inclusief Ierse fluit en traditionele dans. Volgende keer toch beter lezen, al konden ze wel mooi zingen.

Het is duidelijk dat we in Europa zijn aangekomen. Toen we bijna drie jaar geleden onderweg naar het zuiden waren, viel het ons al op. De hele Europeese kust lijkt bedolven onder de ruines van forten en verdedigingswerken. Ook hier in Kinsale stikt het van de forten. Het is heerlijk om er heen te wandelen door het lange groene gras en andere herkenbare planten. Nog even en we kunnen Nederland ruiken.

Gerlof is weer van boord en wij zijn weer met ons twee. Het zal vannacht wel even wennen zijn als de wekker weer gaat na 2,5 uur slapen.

Groeten vanaf 51'42 N 007'55 W
Miek

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

3 opmerkingen:

 1. Ja ja, weer terug in de Europese wateren en gewoonten. Dat alles na een fantastische reis met ongelooflijk veel ervaringen die jullie overigens op een prachtige manier met alle volgers gedeeld hebben. Nog even en het Kikkerlandje is weer in het vizier en komt er een eind aan 3 jaren rondvaren, -reizen. Geniet nog enorm van de laatste periode. Groet Margreet en Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, zelfs (inmiddels) alweer noordelijker dan bij vertrek! Gaaf hoor! Ik schrik ook nog elke keer van de hoge prijzen in de kroeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb niets te zeggen, anders dan dat de rest op mail en facabook staan en ik te druk ben om je mail vandaag te beantwoorden.
  Doe ik snel. eigenlijk weet je het meeste al.
  Gaatje in m'n hoofd en retedruk met veel. ik hou 28 juli id planning

  Vin

  BeantwoordenVerwijderen