zondag 18 oktober 2009

europa aan de kim

Zojuist visueel contact met Cabo Sao Vicente verloren. We zijn dus uit Europa!

Nog 195 nm naar Rabat, koers 146 graden. We verwachten daar ergens uiterlijk dinsdagmorgen aan te komen.
Wind is weinig uit Noord, vannacht is de Gennaker uit de mast gekomen, blok afgebroken. Niks ernstigs, zometeen met reserveblok nieuwe poging. Onze laatste pleisterplaats was Sines, daar hebben we heerlijk geankerd. Vasco da Gama is daar geboren, een tijd geleden toen er nog geen GPS was die zegt dat we nog 195 mijl moeten naar Rabat. Hij deed het met sterren ofzo. Varen met sterren, misschien een leuk tv idee?

Ben en Miek
vanaf 36'45N 008'58W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

2 opmerkingen:

 1. Van Sinus naar Tanger. Dan heb ik een goniometrisch raadsel voor jullie:
  Stel je een spel met drie deuren voor waarbij het gelukkige bruidpsaar mag proberen een auto te winnen. Er zijn drie deuren, met daarachter een auto, een autosleutel, of een geit – één per deur natuurlijk. De man moet de auto vinden, de vrouw de autosleutel. Alleen als ze beiden slagen krijgen ze de auto mee.

  Eerst mag de man proberen de auto te vinden. Hij krijgt twee kansen. Hij opent een deur en als daar de auto niet staat mag hij nog een deur proberen. Kans van twee op drie toch?. Intussen is zijn vrouw elders. De deuren worden weer dicht gedaan, de man wordt afgevoerd en nu mag de vrouw proberen om de sleutel te vinden. Ook zij mag twee deuren openen. Weer kans van twee op drie?

  Het echtpaar mag van tevoren overleggen, maar er is geen contact tussen ze zodra het spel begonnen is. Welke strategie levert een kans van twee op drie op de auto?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, humor op zee, lijkt me wel wat "varen met sterren".

  Jammer van dat spiblok. Stoort me toch dat de eerste materiaalpech weer iets is wat ik misschien had moeten voorkomen.
  Anyway geen verdere scahde lijkt het.

  Veel plezier, nog even de rest lezen.

  Gr. Vincent V.

  BeantwoordenVerwijderen