vrijdag 20 november 2009

Het oliemannetje


Er was niemand komen opdagen op de verjaardag van Jose. De oliekraanmachinist van de haven van Las Palmas had de hele avond klaargezeten met tapas en lekkere Canarische wijntjes. Tevergeefs. Zijn humeur was er niet beter van geworden. De volgende morgen moest hij weer vroeg naar zijn werk. Balend. Een olietanker moest geleegd worden. Maar hij had er geen zin in. En dus morste hij tienduizend liter dikke stroperige stookolie in de haven. Bendenwinds lagen 100 schepen voor anker. En in mum van tijd zaten die allemaal onder de zwarte stroperige rotzooi. Inclusief alle bijbootjes, lijnen, surfplanken en alles wat er nog meer ronddreef in de haven.De Blauwe Pinquin moet het ook ontgelden. Dikke klodders zwarte teer op de waterlijn, en door het schommelen van de boot ook nog een stuk hoger op de romp. We lijken wel de geelbruine Pinquin. Gelukkig gingen we een dagje zeilen en hebben we het ergste gemist. We hebben heerlijk gevaren met Atty aan het roer. Lekker windje 4 en heen en weer langs de oostkant van het eiland. Toen we ’s avonds terugkwamen waren er boten bij die er nog veel erger aan toe waren. Gisteren dus fijn de boot schoongemaakt. Klotewerk, en het is nog lang niet klaar. Jose is gisteren op het strand ritueel gestraft. Dat is hier heel normaal. Alle zeilers die voor anker lagen stonden om hem heen, en we hebben hem met lange bamboestokken gestraft voor zoveel laksheid. Daarna is hij naar huis gerend en heeft hij alle tapas die hij nog over had van zijn verjaardag opgehaald en uitgedeeld aan de zeilers. Nu is de vrede teruggekeerd op de ankerplek. En is dit verhaal uit.


Het is erg leuk met Atty erbij. Ze vindt het varende/drijvende bestaan ook wel wat, zo lijkt het. Haar bijboot skills worden steeds beter, ze heeft als een groter kerel staan sturen op de Atlantische oceaan en ze heeft gisteravond getrakteerd op de lekkerste tapas van de hele wereld.


Nog wat. Toen we verwaaid lagen zijn we een nieuwe hobby begonnen. Video editten. Niet alleen leuk, maar ook een goed excuus om weer eens fijn met onze eigen koppen in beeld te komen. Want dat is ook een hobby van ons. Het resultaat van een avondje klooien toen we verwaaid lagen is bijvoorbeeld dit:We vinden het onderhand wel een beetje te veel eenrichtingsverkeer worden. Wij typen en filmen ons hier in de hitte elke keer de rambam, maar we hebben geen idee wat er in NL allemaal gebeurd. Met jullie. Dus: laat maar komen die links/filmpjes/foto's/verhalen.
9 opmerkingen:

 1. Ha Ben en Miek,

  Nou, de oproep is duidelijk. Jullie begrijpen dat het hier momenteel vooral draait om Sinterklaas en het ontwijken van de Mex griep. Dat van die Mex griep is niet helemaal gelukt: dochter Micky is flink aan de beurt geweest, gelukkig nét op tijd hersteld om voor het eerst dit jaar d'r schoen te zetten. En trotse vader als ik ben: ik heb daar ook een stukkie film van gemaakt. Check http://www.youtube.com/watch?v=hKavYDzQmdw voor het mooiste meisje van vijf!

  Het ga jullie goed! Heb de smaak helemaal te pakken en blijf jullie log volgen!

  Aldo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. J-extel en J-okpil20 november 2009 om 23:21

  He BP, wij maken ook leuke dingen mee hier aan het strand op Ilha do Mel, Parana, Brasil. Lees maar op
  http://jokenjex.blogspot.com/

  Wij komen ook al aardig in de kerststemming. Not. Op de een of andere manier gaan de Kerstman en tropische stranden slecht samen. Boas festas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Feiten:
  - Ninjas are mammals,
  - Ninjas fight ALL the time,
  - The purpose of the ninja is to flip out and kill people.

  Kijk maar hier: http://www.realultimatepower.net/index4.htm

  Ninjas zijn cool, kawasaki's niet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ninjas zijn de baas! goeie link! En wat een mooie dame die kleine mevrouw Luinge!

  Mamma is weer terug in het vliegtuig en ik heb een kater. De tapas waren nog lekkerder dan gisteren, de kok was vroeger ook ninja.
  groet
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. michiel@bruichladdich21 november 2009 om 18:10

  Wie is mevrouw Luinge?

  Tapas-kok was geen ninja. Ex-ninja's werken uitsluitend in sushi-restaurants.
  Misschien was het een keltiberiër.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vera zei dat de blauwe pinquin, haar pinquin, gelukkig niet onder de olie zat...
  dinsdag, krijgen jullie een pakketje...
  en daar zit weer 35mb video-msg bij !
  door kleine probleempjes met kopieren met mijn cd-writer helaas niet het vervolg op "alleen op een eiland"... volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://picasaweb.google.nl/eversz11/EenRichtingsVerkeer?authkey=Gv1sRgCLOW5ZDgp7_znwE&feat=email#

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi,

  ik heb niet Zoveel spannende foto's, als marc: Wat wil ik dat ook graag; een watervliegtuig en die natuur.

  Goed na ruim een uur dromen met al jullie filmpjes op zee, foto's, verhalen en foto's van jullie vrienden ga ik weer terug in mijn wereld; even admini afmaken en weer naar mijn hotelkamer die soms als een cel voelt (2x4 mtr), maar wel voor het grotere doel: geld verdienen om ook eens de dingen uit jullie verhalen/foto's te doen.
  Alleen mijn wederhelft zal ik zelfs met dolfijnen-filmpjes niet de zee opkrijgen (zeker niet net die biskaje-filmpjes), dus wordt het misschien iets meer in marc's richting (en dan iets met paarden beloven).

  Aangezien ik niet zo handig ben met picasa e.d., zal ik eens proberen mijn meest spannende foto van het afgelopen half jaar te mailen (een grote stalen paal van 60x6 mtr in 2 grote kranen is het vreemdste wat ik meemaak, maar mijn tijd komt nog wel).

  Veel plezier en blijf beleven, zodat ik iets te lezen hou.

  vincent

  p.s. 1-richtingsverkeer? je weet mijn mailadres en lees ook wel deze berichten. Hoe geinteresseerd ben je in ons leven met af en toe een griepje, kreupele paarden, te weinig personeel in de kaaswinkel en te weinig vrije (gezamenlijke) tijd in de weekenden en teveel tijd in mijn eentje in een hotelkamer?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo,
  Leuk stuk in de "Zeilen". Wij lagen in Juli in Falmouth met een hoop vertrekkers te wachten op goed weer. Alleen op de vraag "Where are you going?" moesten wij daar antwoorden...."Home".

  Goede reis!
  Groeten,

  Debby
  (www.boomrangsails.nl)

  BeantwoordenVerwijderen