vrijdag 14 mei 2010

Evenaar


Zojuist, vrijdag 14 mei om 13:17h lokale tijd, zijn we de evenaar overgestoken op 86 graden westerlengte. Onze nieuwe bijnamen, door Neptunus geschonken, zijn Gerda Guppie en Harold Hamerhoofd. Harold heeft zijn sik moeten inleveren en Gerda moet het met een lange pluk haar minder doen. We hebben Neptunus geëerd met een rum-offer en we hopen dat hij ons gunstig gezind blijft. We zijn erg trots en blij op onze trouwe Pinquin en we kunnen de Galapagos al bijna ruiken.

De laatste nachten worden we begeleid door grote groepen trekvogels die 's nachts met ons meevliegen, in de windschaduw van onze zeilen. Dat is niet alleen bijzonder, maar ook best gezellig. Al die vogels knorren, kibbelen, grommen en piepen voortdurend naar elkaar. Beurtelings worden ze door ons toplicht beschenen. Er is veel leven in de oceaan en het weer is gelukkig weer wat beter. De wind sleurt ons met 6,5 knoop door het water, van de tegenstroom hebben we geen last meer. Nu gaan we lekker vers brood eten om te vieren dat we op het Zuidelijk halfrond zijn gekomen.

Groeten!
Ben

----------

7 opmerkingen:

 1. Weer een kekke mijlpaal, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Harold en Gerda, GEFELICITEERD met deze magische ervaring. Leuk die nieuwe karakters aan boord :-D, even een genietmoment hier haha. Pictures please;-). Veel plezier op de Galapagos en een goede vaart! Eet smakelijk. Kus Patries (& B&M).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd!!

  Vinden jullie rum ook zo vies?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. van Harte gefeliciteerd,

  heel veel plezier op Galapagos en maak mooie foto's
  afgelopen week met tante Vera op vakantie geweest, zij heeft de familie een kaart spel geleerd iedereen verslaafd dus ik heb het erg druk, ik neem een Whisky Laphroaig op een behouden vaart

  groetjes Gea en Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit :-D. Galapagos ze. Kus

  P.S: Miek mooie bikini. Hij is nog mooier dan de beschrijving ;-). Zeker bij blonde (zongebruinde)dolly Gerda. En Ben....erg stoer zo'n baard.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeey goeie ouwe Blauwe Pinguiners!
  Ik zie dat jullie 'binnendoor' zijn gezeild op weg naar één van de meest bizarre plekken op aarde, waar de zeeleeuwen continue met je spelen in het water, de Blue Footed Boobies spectaculaire dansjes voor je doen, fregatvogels als rode balonnen om je heen cirkelen en reuzenschildpadden als koeien in de wei gras staan te grazen... Beremooie plek!! Jullie zullen het vast fijn hebben daar.
  Ik ben inmiddels weer in Amsterdam, mijn zeiltocht-om-de-wereld-in-sneltreinvaart zit er alweer op. Veel te kort, veel te vluchtig...maar ja, het was dan ook werk! Jullie hebben het veel beter aangepakt, heel inspirerend allemaal...ik beraam me op een volgende tocht of avontuur, tot die tijd reis ik in gedachte een beetje mee met de Blauwe Pinguin via jullie blogs...mag dat?
  En leuk dat jullie nu ook 'shellbags'zijn!!
  Viel spaS op de Galapagos
  (op Santa Cruz kun je in boomhutten tussen de reuzenschildpadden logeren, de moeite waard - bij Polo Navarro)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo,

  Ik kwam per toeval op jullie Site.
  Te gek wat jullie doen.
  Ik was nogal ontroerd door de trekvogels die met jullie meevlogen! :D

  Groetjes Rowen.

  BeantwoordenVerwijderen