donderdag 10 juni 2010

Geen moslims te bekennen

We varen momenteel in het midden van een cirkel met een diameter van 4400 km. Lekker weer, warme zon, etc. En je raad het al, in die cirkel zit nergens ook maar een puntje land. Alleen maar zout water. En een paar jachten. Met die jachten praten we af en toe. Via de SSB-radio krijgen we ook e-mail, en zo kwam het dat we de uitslag van de Nederlandse verkiezingen tot ons kregen. Het is een treurige dag.

We hebben uitgezocht of we vanuit Verweggistan konden stemmen, maar dat was helaas niet mogelijk. Daarvoor hadden we terug moeten vliegen om iemand te machtigen. Dat kunnen we niet betalen. Ergens klopt er iets niet. We zeilen op een van de meest afgelegen plekjes van de planeet en ik wind me op over een stelletje bekrompen angsthazen. 24 zetels!

Het goede nieuws is dat de antibiotica kuur op het jacht Flena is aangeslagen en er dus geen levensgevaarlijke ontsteking kan ontstaan. Het Engelse jacht Sarah II heeft nog een extra pakket antibiotica naar ze gebracht en iedereen is opgelucht en blij. Lang leve de SSB radio!

De Blauwe Pinquin zeilt momenteel weer zonder riffen in het grootzeil, vannacht hadden we er 2 ingezet. De wind is wat variabel in sterkte, maar meestal is het tussen de 3 en 5 Bft. Uit het Zuidoosten. Sinds 2 dagen een wat hogere en verwarde zee, maar over het algemeen prima te doen. De komende dagen krijgen we 5 Bft. En zal de zee wat rommeliger worden. Ik word heel erg verwend door mijn eigen Pacific Prinses. Miek maakt allemaal heerlijke dingen en vangt in de tussentijd ook gewoon nog en paar vissen. Gelukkig voor mijn mannelijke trots dat ze die dan weer niet durft te fileren. Dan is er voor mij ook nog wat eer te halen. We verbruiken tot nu toe gemiddeld 8 liter zoet water per dag, hebben al 4 broden, een pizza en veel pannekoeken gebakken, zijn door al onze bananen heen, beginnen weldra met de eigen yoghurt productie en zijn in een nieuw voorleesboek gestart ( ' In de bovenkooi' van J.M.A.Biesheuvel).

Veel plezier in het nieuwe Nederland!

Groeten
Ben

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

4 opmerkingen:

 1. "Veel plezier in het nieuwe Nederland" ...

  Tsja, dat wordt een paar maanden ruzie maken over de formatie, dan een paar jaar ruzie maken tijdens het regeren en dan mogen we weer vervroegd naar de stembus. En begint het hele verhaaltje weer opnieuw.

  Kunnen jullie eens omzien naar een leuke 32 footer die ergens te koop ligt? Ik denk dat ik ons mooie Nederland maar eens vervroegd achter mij moet laten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Windkracht 5 is ook wind, toch? :)

  Stop maar over de pvv. Zulke woorden hebben de partij groot gemaakt. Een democraat spreekt niet zo.

  xm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. even wat blij nieuws tussendoor: ik hoor net dat ik tante ben geworden! leuk he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Reizigers,

  Woow.. heerlijk om jullie verhaaltjes te lezen, ik heb de hele middag niks anders gedaan! En jullie maken ook nog hele leuke foto's. Wat een geweldige reis, ik ga die blogverhaaltjes zeker bijhouden. In Nieuw Zeeland zie ik veel bekende vergezichten terug, ben er ook geweest een paar jaar geleden. Jullie hebben echt een inspirerende site en leuke humor!

  Goeie reis!

  Tobias

  BeantwoordenVerwijderen