vrijdag 7 september 2012

Thuiskomen


Tevreden koeien staren ons na als we door de polder tussen Haarlem en Amsterdam fietsen. Het gras ruikt vertrouwd, we zijn weer thuis. Als is thuis een raar begrip want na drie jaar zeilen en wonen op de Pinquin is onze boot al lang ons varende huis geworden. We kijken onze ogen uit en fietsen de eerste weken dagenlang door stad en land. Het is fantastisch om iedereen weer te zien, het is prachtig weer en we wonen nog lekker aan boord.


Nederland is tijdens onze afwezigheid helemaal afgebouwd. Het is klaar, en dat is heel handig, want wij hebben de bijbehorende bouwputten helemaal gemist. Zo zijn er bijvoorbeeld allemaal stroken snelweg bijgekomen en op de meest geweldige plekken staan nieuwe gebouwen te huur. De skyline van Amsterdam is verrijkt met een heel cool museum langs het IJ, er is een tunnel onder Utrecht door, je mag overal 130 op de snelweg, en er zijn honderden Bekende Nederlanders bijgekomen die we nog niet kennen. We lezen de krant met een kopje filterkoffie, kopen nieuwe sokken bij de HEMA en eten vers Turks brood met chocoladehagelslag. We hebben ons laten strikken om de catering te doen van een heel leuk festival, en hebben daar voor 800 man pannenkoeken en frietjes gebakken en heel veel lol getrapt.

We vervelen ons in het geheel niet. Miek is net terug van een weekje vrijwilligen als begeleider op een vakantiekamp voor verstandelijk gehandicapten bij Bosjuweel. En nu liggen we dus met onze boot op de HISWA te water, de grootste drijvende bootshow van de lage landen. De Victoire 34 is gekozen tot boot van het jaar door de lezers van het blad Zeilen, wij liggen op de bootshow als varend voorbeeld. Dat is nog veel leuker dan we gedacht hadden. De hele dag lopen er honderden mensen langs en iedereen maakt een praatje. We liggen tussen glimmende nieuwe jachten wel een beetje uit de toon. De Pinquin glimt dan wel niet maar, ze heeft zichzelf al wel bewezen. En dat geldt nog lang niet voor al dat nieuwe glimmende spul wat hier te koop ligt.


Nu is de fase aangebroken dat er weer geld op de plank moet komen. Dat is weer een nieuw avontuur. We snuffelen rond op de markt voor betaalde arbeid en hopelijk komt daar binnenkort wat concreets uit voort. Volgende week gaan we de Pinquin tijdelijk verlaten om in een echt huis te gaan wonen. We gaan voor een half jaar op een mooi huis in Amsterdam-Oost passen. Daar hebben we ook internet en er staat een televisie. Misschien gaan we dus weer televisie kijken en kunnen we onze kennisachterstand op het gebied van de Bekende Nederlanders gaan inhalen.

Groet
Ben

6 opmerkingen:

 1. Mariel / V34 Prima9 september 2012 om 21:11

  Geweldig die publieksprijs! Wat een toffe boot hebben we toch. Ik ben trots op mijn V34 maar vooral ook op jullie, want jullie hebben er toch maar mooi de hele wereld mee rondgezeild.
  Groetjes, Mariel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te lezen dat jullie het ook in dit land naar je zin hebben! Oost west thuis best. Houwen zo!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welcome Back! Jullie weer terug, Dallas weer terug. Stedelijk Museum weer open. Opeens valt alles op z'n plek. Ben wel benieuwd naar al jullie verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen

 4. AKKA sends congrats for your successful circumnavigation! A bit sad to see that you are in the Netherlands now, THULE is in Flensburg, MOMO waiting in Grenada for new owners...
  Hope you will get settled soon and find nice jobs you really enjoy...
  How is the monkey?!

  Regards from Fiji from the AKKAnauts

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Also, it could only require a little over three years to complete.
  Finding the right massage therapist can sometimes be a tough search.
  He told me that occupational therapist suggested
  him to choose ergonomic products or peripherals such
  as ergonomic keyboard,ergonomic mouse and ergonomic chair.
  Also see my website > depression symptoms women checklist

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In fact, quite a few nutrition authоritіes
  think thаt defіcienciеs in the diet ρlan could
  be a majοr element in pгοstate discоmforts that pгogress
  ωith agе.

  Нere is mу weblog: prweb.com

  BeantwoordenVerwijderen