zaterdag 12 september 2009

Gezwinde spoed

Dit is 'm dan. De eerste echte zee-update van de Blauwe Pinquin. Onze dame scheurt werkelijk over de golven op dit moment. Ongeveer 2 uur geleden zijn we het Continentaal plat afgevaren en nu hebben we dus ca. 3 km water onder de kiel. Het gaat hard! 6,5 knopen gemiddeld. Alles onder controle, de wind is rond de 20 knopen, de golven zijn hoog maar daar glijden we prachtig overheen. Met af en toe een demarrage van een golf af. Toen ik net sliep heeft Miek een paar keer dolfino's om de boot gehad,maar ja... daar zijn geen bewijzen van;-)
We zijn gistermiddag om half drie weggegaan en zijn nu op positie 47'05N 6'26W koers 215 snelheid 5.5 knts Al 100 mijl afgelegd, nog 238 te gaan. De windvaan stuurt ons uitstekend over de golven. Het is hier erg mooi.

Sfeer aan boord is ok, tot de volgende!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

3 opmerkingen:

 1. Ha die Ben en Miek,geweldig om te lezen dat het goed gaat, wij kunnen vandaag nog niet weg windkracht 6 a 7 en meer, dus we plannen om morgen te gaan. Geniet bij aankomst van de tappas en sangria en hopelijk komen we elkaar in La Caruna nog tegen, zo niet, een supergave reis toegewenst, en we volgen elkaar via de website.
  Groeten Heidi en Andre van de Saludyamor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. woooohaaa ! !
  Riding the long original waves... zal toch wel rel. iets kort en steil (dik 3m) zijn door de tegengestelde oude en nieuwe golf.

  This Pan Biskay makes deeeeep soundings !

  Die achterbakse wind lijkt de hele route zo rond de 5-6 Bft te blijven !
  Gooood for you!

  De, door de schoone vers 4 jarige gezegende, blauwe pinquin bovenop de marifoonantenne op de mast begint langzaam wakker te worden en begint zo langzaamaan zijn wacht.

  Waken zal hij... over jullie!

  Triton hier in de fontijn blaast nogmaals zijn hoorn voor jullie om de zee kalm te houden.

  Met verre blik tuur ik hoog en droog diep in mijn monitor... de galmen nog horend van de "night of the unexpected" in Paradiso.

  Het Finse duo Pan Sonic heeft de stoerste sound in de techno-trance. Ook de groove en de dub maakten de avond weer heerlijk uniek...
  Precies zo als ik had gehoopt... verwacht.

  Waarschijnlijk hadden jullie een gelijk soortige ervaring !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Miek dat zijn toch geen hallucinaties?? In ieder geval weer nieuwe vrienden ;-).

  Bep en Martin zijn zo lief voor elkaar. Na een elkaar een tijdje te hebben uitgedaagd en racen door de kom, liggen ze nu heel schattig zij aan zij. Een foto volgt snel :-D.

  Succes op de "echte" zee!!

  Dikke X

  BeantwoordenVerwijderen