vrijdag 11 september 2009

Huppetee


Eindelijk gaan de trossen los. Over een paar uurtjes gooien we los hier in Bretagne voor de eerste echt grote oversteek. De wind is flink, maar uit de goede hoek en voorlopig wordt het ook niet echt minder, dus we hebben besloten om te gaan.

We hebben de afgelopen week een paar keer het vertek uitgesteld en erg genoten van de lokale croissants en heerlijk gewandeld in de prachtige natuur. Bretagne was ooit een hoog gebergte en dat is dus onder invloed van weer en wind helemaal afgesleten. Ook zijn er een hoop bommen opgegooid toen de Duitsers er zaten en niet wegwilden. De Amerikanen hadden ook belangen en die heebben toen weer de Duisters weggejaagd. De meeste mensen in deze omgeving zijn daar nog steeds blij mee. We kunnen ze geen ongelijk geven. Het resultaat van al dit gezwam is dus dat er wederom een hoop bunkers staan, met en zonder grote gaten erin.

Allemaal duimen voor goede winden en niet te ruige zeeen svp. We hebben 340 mijl voor de boeg dus als het goed is komen we ergens op maandag aan in La Coruna of omstreken. We zullen proberen vanaf zee een update te geven van de situatie aan boord.

tot gauw!

Ben

Geen opmerkingen:

Een reactie posten