vrijdag 22 januari 2010

het is feest

Drie weken op zee is een periode die we niet meteen kunnen overzien. Onze oplossing is het te verdelen. En zo komt het dat we elke vierde dag op zee, feestdag hebben. Vanmorgen zijn we begonnen met een stroopwafel bij de thee, de lunch moest een lekkere vis worden, maar helaas wist deze te ontsnappen aan onze feestvreugde, dus is het eiersalade geworden. Verder lezen we feestelijk onze boeken, punnik ik een feestkoord en verzinnen we elk moment weer een nieuw feestelijke moment.

Kortom het gaat goed hier aan boord. De klok is trouwens ook verzet, een uurtje terug (voor diegene die net zo slim zijn als ik: de aarde is op de evenaar verdeeld in 360 graden, wat gelijk is aan 24 uur dus elke 15 graden naar het westen, moet de klok een uurtje achteruit).
Overdag schijnt het zonnetje en is het heerlijk bikini-zeilweer. De nachten zijn warm maar nog donker. De maan staat vanaf de middag hoog aan de hemel en gaat rond middernacht onder. Ze is pas 6 dagen oud dus zal voorlopig alleen maar groter worden. De sterren doen na middernacht hun best om ons bij te lichten.

Feestelijke groeten
Ben en Miek

positie: 17'00.7n 032'16.0W
tijd 16:55 utc (boordtijd is vanaf vandaag utc-2, het is nu dus 14:55uur)
koers 278
sp 6.0
sog 6.7
wr ene
ws 20
baro 1017

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 opmerking:

  1. zo, dat klinkt weer als een goed avontuur! stukken spannender ook dan het avontuur van steven die probeert op te staan van de bank om koffie te zetten ;)
    ook bedankt voor het mailtje dat je naar papa en mama hebt gestuurd, zij hebben 't weer naar mij doorgestuurd!

    BeantwoordenVerwijderen