vrijdag 5 februari 2010

We zijn er bijna=?ISO-8859-1?Q?=85?=

Terwijl wij hier wegsmelten in de hete zon en de wind het laat afweten, hebben we nog 70 nm te gaan tot Antigua. Ben heeft vanmorgen al luidkeels 'we zijn er bijna, maar nog niet helemaal' gezongen maar heeft gelukkig besloten dit niet de laatste 70 nm te laten klinken. Zullen we morgen weer land zien? Zal Ben morgen zijn koude tappils drinken (of zal het toch ananassap worden -complimenten voor de geweldige reactie-)? Hoe zal het zijn om niet meer in het middelpunt van een watercirkel met een straal van ongeveer 10 nm te zijn? Om na 19 dagen water weer land te zien en te voelen onder onze voeten? Geen idee, maar ik heb er zin in.

Het leven op zee is lastig te beschrijven maar wil toch een poging doen.

Men neme:
Een portie Zelfredzaamheid
Een portie Vrijheid
Een portie Relaxed
Een portie Tijdloos
Een portie Volop genieten
Een portie Rust
Een portie Gezonde angst
Een portie Plezier
Een portie Spanning
Een portie Lekker eten
Een portie Avontuur
Een portie Alleen
Een snufje Zout
Een grote hoeveelheid water

Bereiding:
Snijd alle porties in hapklare brokjes. Neem, afhankelijk van deining, golven, wolken en wind, naar smaak een aantal hapklare brokjes, schep dit luchtig door elkaar. Vijf minuten laten staan en naar smaak zout toevoegen.

Tip:
Dit hoort genuttigd te worden in de nabijheid van een grote hoeveelheid water.

En dan nog een Bonusrecept voor de zondagmiddag, terwijl het buiten koud is en binnen behaaglijk warm.

Men neme:
500 gram Bloem
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 zakje (7 gram) gist
200 ml (lauw) water

Mix bloem, zout en de helft van het water door elkaar. Doe de rest van het water bij de suiker en gist en laat dit 10 minuten staan. Voeg het toe aan het bloemmengsel en kneed dit 10 minuten tot een deegbal. Voeg afhankelijk van de substantie bloem of water toe. Laat dit 40 minuten staan in een oven van ongeveer 50 graden. Druk alle lucht uit het deeg, kneed het nogmaals 10 minuten. Stop het deeg in een ingevette bakvorm en plaats het opnieuw 40 minuten in de oven van ongeveer 50 graden. Zet hierna de oven aan op en bak het brood in ongeveer 30 minuten op 220 graden.

Tip:
Voeg in de tweede kneedronde appel, gewelde rozijnen, kaneel, banaan, citroenschilrasp, gember, kaas, ui, oregano of muesli toe, of een combinatie van enkele van voorgaande producten.

Groeten vanaf 17'03,7 N 060'33,1 W
Miek

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 opmerking:

  1. Dit klinkt als een zeer goed recept. Ik voeg hem aan het boekje toe :-D. Heb je ook nog idee├źn voor: rijpe, onrijpe dan wel biier- en wijnaardbeien? Kus van een aardbei

    BeantwoordenVerwijderen