woensdag 3 maart 2010

Hoor ik daar een vliegtuig?De Pinquin klust! En sinds vanmorgen hebben we zonnestroom aan boord! Als ik dit typ stromen de amperes de accu binnen, staat de koelkast koud en hebben we bijna nog stroom over voor de beruchte Pinquin frituurpan. Het elektrokuteren van kleine knaagdieren met behulp van zelfopgewekte natuurenergie gaat zo voortvarend dat we bijkans een Cavia-vlees snackbar zouden kunnen beginnen. Het was wel een heel gedoe, maar na een dag of vier en vijf keer heen en weer naar de watersportwinkel hangen er twee 85 Watt zonnepanelen netjes aan de reling die we voor de gelegenheid versterkt hebben met dikke RVS pijp. Zie ook de foto. Als de zon recht op onze panelen schijnt levert dat al gauw acht tot tien ampere op, en dat is wel handig als je heel af en toe een koud biertje wilt, yoghurt, of de boter een beetje goed houden. Ongekende luxe dus aan boord van ons droomschip. Dat momenteel omringd wordt door superjachten.


Afgelopen woensdag hebben we Vincent en Gwenda uitgezwaaid en in een taxi gedrukt en die zijn weer terug naar hun bosvilla. Het was een erg goede vakantie en het is grappig om te zien hoe het leven anders is met vier mensen op een klein bootje. Uiteindelijk hebben we alle energie in goede banen weten te houden, zelfs toen we ternauwernood niet in een politiecel zijn beland toen we de lokale strandtent op Nevis hebben verbouwd met onze onversneden oud-Hollandse zendingsdrang. De rest van de trip was consolideren en genieten, bijvoorbeeld van Sint Eustatius, waar helemaal NIETS gebeurt in een heerlijk ontspannen tempo. Prachtige plek, en het lijkt me een briljante schuilhaven om heen te vluchten als je bijvoorbeeld een oorlogsmisdadiger bent. Alleen heengaan als het rustig weer is, want de ankerplaats is onbeschut en we hebben weinig geslapen.


De lagune van Sint Maarten is een soort tropisch mini-IJsselmeer, maar dan zout en in gebruik als een grote ankerplaats. 300 meter verderop eindigt ( of begint) de startbaan van het vliegveld. Veel herrie af en toe, maar we kunnen de luchtreizigers achter de raampjes zien zitten en dat maakt veel goed. Veel Amerikanen met dito vet eten en schreeuwerig vermaak in Casino’s en Karaoke. We liggen omringd door jachthavens vol super- en megajachten. Wij zijn zelf een Terra-jacht en mogen dus in het midden liggen, achter ons anker. Aan de kant rondom liggen de dikke megajachten. Monaco style. Wij hadden een heel vet wifi netwerk uit de lucht geplukt maar dat bleek van de megajacht-haven te zijn. Dus wij daarnaatroe gelopen. "Mogen we jullie wifi wachtwoord??? We moeten het echt hebben." ( hahaha het is 'really urgent!") Nou dat mocht natuurlijk niet maar we mochten bij de slagboom doorlopen. "GEEN FOTO"S MAKEN OK??", "OK!" Dus wij lopen door, de haven in, op een soort afgeschermd eiland met alleen maar megajachten, personeel en een paar verveelde rijke en beroemde mensen. Op het kantoor zat iedereen niks te doen en helaas wilde ze ons het password niet geven. Was wel een leuke excursie. Die hele rijke mensen zijn echt een soort enorme sukkels. Ze beschermen angstvallig hun gigantische bezittingen en houden daarmee ook het leven zelf buiten de deur, zo lijkt het. Maar dat is over het algemeen genomen natuurlijk wel een generalisatie.
Wij slapen en klussen veel en laten de rest een beetje aan ons voorbij gaan. Af en toe even internetten tijdens het happy hour in de Lagoonies. Dat is een hele a-typische zeilerskroeg die wél relaxed is en niet wordt bevolkt door jachtpatsers met zonnebrillen aan hun neus geplakt. Er valt nog best veel te regelen voordat we naar de Pacific gaan en we willen vanaf hier waarschijnlijk in een keer naar Panama oversteken.

De Heineken Regatta begint vandaag en eigenlijk wilden we hier al weg zijn, maar we moeten wachten op gasflessen die zich hier lastig laten verversen. Ondanks de kleine omzet die ons gasverbruik vertegenwoordigd kennen we inmiddels iedereen uit de lokale gaswereld persoonlijk en het wachten is op de eerste uitnodiging voor een verjaardag, trouwerij of zilveren jubileum in de lokale gascommunity. De hele gasproblematiek brengt mensen dus ook tezamen, en dat mag een troost heten in deze kille tijden.
We gaan nu groots inkopen en als het gas komt, gaan wij spoedig verder. Een grote etappe waar ik wel veel zin in heb. De corrumperende werking van het leven aan de wal begint zijn tol te eisen op zowel spaarvarken als lever en dus gaan we snel weer fijn varen.

Groet
Ben
9 opmerkingen:

 1. Groetjes van 2 sukkels met WIFI die al vele jaren zijn blootgesteld aan de corumperende invloeden van het leven aan wal. :-)

  Marc en Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een schattig katje! en wat een eng grote koe... die dubieuze rups laat ik maar terzijde, net als de verkiezingsuitslag van almere.
  die stad behoort namelijk sinds gisteravond toch niet meer tot nederlands grondgebied, heb ik in al mijn wijsheid besloten. hopelijk doen jullie hetzelfde, zodat we je ook nog terug zien alhier. den haag heeft gelukkig nog wel enig verstand.
  in zoeterwoude is de verkiezingsuitslag weinig overdonderend met z'n drie partijenstelsel. is wel saai met kiezen overigens... we hadden zelfs geen stemwijzer om ons te bedonderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ga NU naar het bos in Rhenen en neem mn geweer mee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey hallo,

  Ik lees jullie verhalen af en toe eens en ben vooral verbaast over de enorme snelheid waar jullie de wereld over zeilen. Het plan was toch 3 jaar? Pannama is er over paar maanden ook nog. De Carib is echt meer dan die paar eilanden in het noorden onder st. Maarten. Ik was zelf erg onder de indruk van het zeilen in het zuiden. Grenada, Grenadines, St Lucia, het eiland van broerlief: St Vincent, Mustique: een aangeharkte park met Jetset villa's, geen caribische sfeer maar leuk om te zien. En zonder foto van jezelf onder de parasol op Mopion ben heb je niet in de carib gezeild. Oja..niet te vergeten natuurlijk moet je een cocktail drinken op happyisland, een man-made island met een barretje erop op een rif voor haven van union island. En snorkelen bij het rif van de Tobago Cays en daarna kreeft van de BBQ op het strand van een piepkleine eilandjes daar.

  Ik zou het overwegen om toch eens in het zuiden te gaan kijken. Dan kom je ook nog langs Montserat. De oude hoofdstad lijkt in de sneeuw te liggen maar dat is een paar meter as. Guadelope en Martinique dat is een soort Franse Riveara daar mis je niks aan maar Dominica is weer prachtig. Regenwouden met warmwater bronnen en modderpoelen.

  Ik krijg zo weer zin om een zeilreis te boeken!

  Grtz
  Johan (de HV)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jaa, kom net van de zwijger..musiclab leuke talkshow over nu muziek maken.
  en... ik ben naast de trotse tijdelijk eigenaar van een echte Rutte ook sinds vandaag de trotse eigenaar van twee echte de Velde's. Moeten jullie ook doen!
  Schilderijtjes maken! Jullie komen op zulke bijzondere plekken in zo'n bijzondere situatie, dat je daar ook wel een bijzonder schilderijtje van maakt. Ik adviseer aquarel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk verhaal en mooie foto's! Moesten jullie nou alweer in de mast??? Ennuh ik zie dat Ben in-de zijspiegel-van-een-huurauto-fotograferen als nieuwe hobby heeft ;-) Haha cool!

  Ik weet hoe jullie over Dhr. Wilders denken, dus ik heb iedereen die ik in Almere ken, gevraagd of ze stiekem op die blonde gek hebben gestemd. Het goede nieuws is, dat ze dat niet gedaan hebben. het slecht nieuws zal inmiddels wel bekend zijn bij jullie.

  Ik zou toch graag jullie zonnepanelen willen zien. Ik vang tegenwoordig het water op uit de douche en spoel er de wc mee door. Ik neem ook de trap in plaats van de lift. Zo geinspireerd, kreeg ik een boek van Patries Hip Groen over milieubewustzijn. Maar ja, over zuinig zijn met water en energie hoef ik jullie niets te vertellen.. Heerlijk! :-)
  Dikke X!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Annemiek en Ben,

  Eindelijk heb ik eens goed de tijd genomen om jullie verhalen te lezen. Wat een hoop maken jullie toch mee!! heel bijzonder en wat een mooie foto's. Ik ben echt helemaal onder de indruk. Hier missen jullie niet echt veel. Hoewel ik ga wel over twee weken naar Somalie, mee met de Marine. Een maandje op piraten jacht.
  Ik mail niet al te vaak (zoals jullie vast al hebben gemerkt) maar ik denk wel veel aan jullie!!
  Heel veel plezier nog.

  Liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Annemeiek en Ben,

  Eindelijk heb ik eens goed de tijd tijd genomen om al jullie verhalen te lezen. Om echt jaloers van te worden!! Wat een leuke verhalen en wat een mooie foto's. Echt fantastisch wat jullie allemaal zien en meemeken.
  Met mij gaat alles goed! Over twee weken ga ik mee met de Marine naar Somalie, mee op piratenjacht. Ik ga dan voor een maandje meevaren.
  Verder wordt het weer hier gelukkig weer wat beter. Je merkt nu echt dat het lente wordt. Ik ben niet zo een enorme fanatieke mailer (dat hebben jullie vast al gemerkt) Ik denk veel aan jullie en ben blij om te lezen dat het goed met jullie gaat.

  veel liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen