maandag 15 augustus 2011

Land uit zicht

Twee dagen alweer, sinds de skyline van Darwin in de nevel achter ons verdween. Een gladde zee ligt voor ons. Het laatste land dat we zien van Australië zijn gigantische stofwolken, die honderden meters de lucht in worden geblazen door ijverige mijnbouwers. Zo kunnen we nog land in de lucht zien zweven nadat we het al lang achter de horizon hebben gelaten. Een dikke deken van stof trekt langs de horizon en kleurt 's avonds de zonsondergang.

De eerste dagen zijn de winden erg licht. Al twee avonden valt de wind volledig weg nadat de zon rood en dreigend is weggezakt. Overdag voeren we onze Gennaker, 's nachts staat de motor zachtjes bij. De zee is eerst nog vlak, maar langzaam besluipt ons een pesterige deining. We worden van twee kanten aangevallen door golfjes, maar dat is alleen vervelend als het niet waait. Nu er weer een windje is opgestoken roetsjen we er vrolijk overheen. De hengel hangt uit en ik lees over Zuid-Afrika. De voorraad Vrij Nederland's die ik vanuit Nederland had meegenomen is helaas bijna uitgelezen. Ik verheug me op nieuwe aanvoer vanuit het moederland.

Het repareren van onze dieptemeter is in Darwin trouwens niet gelukt. Ik heb onderdelen naar Cocos Keeling laten sturen. Hopelijk kunnen we daar het probleem oplossen. Zo niet dan zetten we er een hele nieuwe in als we in Kaapstad zijn. Dat duurt trouwens nog wel even. Een carrière als dameskapper op zee is overigens ook niet voor mij weggelegd. Daar kwamen we gisteren achter toen ik Miek's haar even moest bijknippen. Het is nog best lastig om dat een beetje recht te doen, en al doende werd Miek's coupe steeds korter. Gelukkig had ze genoeg haar toen we begonnen.

Nu kruipen we langzaam uit de schaduw van het Australische continent, steeds verder de Indische oceaan op. Een nieuwe oceaan waarop we de aankomende maanden een heleboel mijlen hopen te maken. We hebben nog 1785 mijl voor de boeg naar Cocos Keeling. Daarna wacht ons een oversteek van 2300 mijl naar Mauritius en dan pakweg 1500 mijl naar Durban. Daar willen we graag in november van dit jaar aankomen. Van Durban naar Kaapstad is dan nog 800 mijl. We hopen de zomer in Zuid Afrika door te brengen en gaan dan half januari op weg naar Zuid Amerika. Van daaruit omhoog naar de Carieb en dan met een noordelijke boog naar Europa. Maar zover zijn we nog niet.


Groet,
Ben

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

7 opmerkingen:

 1. Oehh.. ik ga eind september naar Bali.. had gehoopt jullie ook :).. Dit plan klinkt ook goed, vooral dat stuk over Europa ;) Geluk! Liefs, M

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stiekem vertrekken!

  Hier geen vrij nederland maar volkskranten in overvloed. Doen die het ook?
  (je kunt ze trouwens downloaden volgens mij met een abonnement en dat valt te regelen).
  Hier is het een paar dagen mooi weer. Geen punt, zomer zit in je hoofd of niet :)
  Goede vaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog een stapel Vrij Nederlands liggen. Even opsturen? Ook met ingezonden vraag van een zekere Ben Rutte trouwens. Helaas was het antwoord erg flauw. Hebben jullie het zelf al gezien?
  Wij vertrekken morgen op vakantie, superavontuurlijk naar Frankrijk :-) We zullen aan jullie denken op die grote blauwe plas!

  Ahoy!! Rutger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat je als dameskapper faalt. Maar als voetverzorger ben je nog altijd nr 1!
  Joost

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi Ben,

  Leuk om jullie berichten te lezen! Morgen ga ik met Vincent en Linda de foto's van hun bruiloft bekijken. Ik wil je graag een paar foto's mailen (eerder was ongepast omdat het bruidspaar ze anders nog lang niet had gezien); naar welk mailadres kan ik ze sturen?

  Groeten van de fotograaf,
  Martijn van Beek

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Na een poosje geen berichten te hebben gelezen, ben ik weer helemaal bij en het blijft echt super om jullie avonturen en belevingen mee te maken via deze site. November in Zuid-afrika?? Dan ben ik daar ook... Misschien dat ik jullie blauwe Pinquin en jullie zelf daar tegenkom... Wie weet! Geniet je suf!! groetjes van Sabine (vriendinnetje Prisc)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Martijn, je kan foto's sturen naar benrutte op gmail.com
  grt,
  Gerlof

  BeantwoordenVerwijderen