dinsdag 25 oktober 2011

Reunion Rhum Punch


We kunnen wel zeggen dat we reacties op de site willen, maar dan moeten we ook af en toe wat nieuws posten. Het is al lang geleden dat ik achter de computer kroop om jullie op de hoogte te stellen van de belevenissen, avonturen en lief en leed. Nu, maandagavond 20.15 uur zit ik achter de computer die op de kaartentafel staat in de navigatiehoek. Rechts van mij lacht de afwas me toe. Op de achtergrond hoor ik af en toe Ben, die aan boord van A Small Nest aan het pokeren is.
Lang leve Frankrijk

De afgelopen weken is er veel gebeurd, te veel om allemaal nog te vertellen. De grap is dat als je niks beleefd je alle tijd hebt om te typen, maar als je veel mee maakt er te weinig tijd is om het op de blog te zetten. Ik zal toch een korte samenvatting proberen te geven.
Zussies Stiek

Carla en Ben met hun paardenrennen-winst

Mijn zus, Carla is op Mauritius twee weken op bezoek geweest. Het plan was om samen met haar naar Reunion te varen zodat ze op beide eilanden bijna een week zou hebben. Helaas dacht het weer hier anders over en zijn we op Mauritius gebleven. Mauritius is een prachtig eiland waar veel culturen samen leven. Elk dorp wordt opgefleurd door een Hindoe-tempel in de meest prachtige kleuren, de Imam hoor je regelmatig roepen en de geuren van de verschillende keukens komen je op elke straathoek tegemoet. De markt in Port Louis is een attractie op zich, zoveel vers fruit en groente is een genot voor ogen, neus en mond. En de prijzen maken het extra geweldig, alles is zo goedkoop. Hierdoor hebben Ben en ik ook echt een vakantie gevierd, kopje koffie drinken, lunchen in de stad en zelfs nog een paar keer uit eten. Ook de kledingkast is na 2 jaar weer aangevuld.
Mauritius Markt

Na het vertrek van Carla zijn we vertrokken naar Reunion. Een van de Franse eilanden 130 mijl ten westen van Mauritius. Op weg hierheen is ons grootzeil compleet door midden gescheurd, maar gelukkig heeft de zeilmaker dit gerepareerd. Nu maar hopen dat de reparatie ons naar Zuid Afrika gaat brengen, want het kan behoorlijk spoken op de aankomende tocht naar Durban. Na de domper met het grootzeil kwamen we er ook nog achter dat dit Franse eiland geen campinggaz heeft. We zijn hier blind van uit gegaan (tot nu toe hebben we dit op elke Frans eiland) met als gevolg dat we nog voor 16 dagen gas aan boord hebben, terwijl Zuid Afrika nog zeker 20 dagen voor ons uit ligt. Gelukkig zijn er lieve mensen op deze aarde en hebben we nu een gasfles te leen van Christian, onze lokale buurman. Ook mogen we voor de overtocht naar Zuid Afrika een gasfles van Pylades, een Iers zeiljacht gebruiken. Onze kleine gasbun blijft telkens een probleem.Zielig grootzeil


We liggen nu dus in Reunion in een marina in het zuiden van het eiland, in St Pierre. Het blijft wennen om aan een stijger te liggen en niet heerlijk vrij te kunnen draaien achter je anker. Het voordeel is dat je water kan gebruiken zo veel je wilt. Wasjes doen en elke dag douchen onder de tuinslang.Elke dag douchen

Markt Reunion

Reunion is een vulkanisch eiland, met de laatste uitbarsting in 2007. Naar deze vulkaan, de Piton de la Founaise zijn we toe gewandeld. Na een prachtige rit in de auto langs kloven met goed uitzicht kom je aan bij een geweldig maanlandschap. Een enorme kale vlakte en dan een klim naar de top. De kraterrand van de vulkaan deed ons wat denken aan Ambrym, Vanuatu, alleen miste hier het borrelende lava. We hadden erg veel geluk met het weer want pas op de terugweg kwamen de wolken het uitzicht wegnemen.
Appeltaart, mmm

Door de hulp van Christian met zijn gasfles kon ik op 21 oktober 's avonds een appeltaart bakken. Het zag er namelijk even naar uit dat ik mijn 31ste verjaardag zou vieren zónder taart. Mijn verjaardag is goed gevierd. Tijdens het ontbijt heeft Ben mij bedolven onder kadootjes, terwijl A Small Nest en Tutatis door de marina voor mij zongen. Na een bezoek aan de markt hadden we genoeg fruit voor een rhum punch. 's Avonds zat de kuip vol, echt vol, met op het hoogtepunt 18 mensen, waardoor de boeg uit het water kwam. Het was erg gezellig, ik ben super verwend en het voelt goed om 31 te zijn.Feest in de kuipVerjaardagsPost!
Christian in z'n tuin

En behalve dat Christian ons helpt aan de zeilmaker en een gasfles, nodigt hij ons uit voor een bezoek aan zijn weekendhuisje in de bergen. Een prachtige plek op de top van een berg omringd door een groot fruitbomen-walhalla. Maar hierover later meer. Tot zo ver de samenvatting. Het is ondertussen stil geworden bij het pokeren. Ik denk dat Ben zo ook thuis zal komen. Ik zal de afwas maar eens even gaan doen.
Ben vangt de Avocado's terwijl Christian in de boom staat
koken op hout


Groeten
Miek

PS. Hou het november nummer van het tijdschrif Zeilen in de gaten als je over onze avonturen op het atol Suwarrow wilt lezen..

9 opmerkingen:

 1. oeh, wat ziet réunion er mooi uit... en feestelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben bij toeval op jullie site beland en volg nu met veel plezier jullie geweldige belevenissen. Ooit was dit mijn droom, helaas nooit waarheid geworden. Het is bij brandingzeilen op een catamaran gebleven.
  Ik wens jullie nog heel veel plezier en een behouden vaart. Groetjes, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben weer lekker 'bijgelezen'. Dank voor de update! Goeie reis naar ZA, behouden vaart! Groeten uit Zwitserland, waar de eerste sneeuw al gevallen is en de winter er nu echt aankomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blijf schrijven! Dank voor een kijkje in jullie leven

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi verhaal weer! Ik ben benieuwd wanneer jullie in Durban aankomen. Ik vertrek overmorgen naar Johannesburg en trek dan met campertje ook via Durban naar beneden, richting Kaapstad. We'll keep in touch! behouden vaart!
  gr Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte proficiat, Miek.
  Fijn verhaal weer. We zijn sinds kort geabonneerd op Zeilen, het novembernummer moet nog in de bus vallen; ik kijk er nu extra naar uit.
  Goede vaart naar Zuid Afrika.
  Ik blijf jullie met erg veel plezier volgen en lezen.
  Hartelijke groet,
  Loeki

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben,

  Heb even snel je blog gelezen... maar begrijp ik nu goed dat je een nieuw grootzeil bijelkaar aan het pokeren bent?

  Groetjes,

  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In afwachting van het Nationale hitgebeuren vragen wij uw aandacht voor Ronflonflon met Jacques Plafond.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben en Annemiek altijd erg leuk jullie verhalen te lezen. Annemiek eerst alsnog van HARTE gefeliciteerd met je 31ste verjaardag en Ben uietraard met je lieve vrouwtje. Wat maken jullie veel mee en zien wat van de wereld. Hartstikke leuk dat wij er op deze wijze van mee mogen genieten. Behouden vaart en houd het zeil heel. Margreet en Wim v.d. Vegt

  BeantwoordenVerwijderen