woensdag 16 mei 2012

Cafe Sport
Misschien wel de beroemdste zeilersbar ter wereld zit hier aan de kade. Gisteravond hebben we onze gasten Carla en Andrea er mee kennis laten maken. De dames, Miek inclusief, trokken veel bekijks in dit geweldige kroeglokaal. Er waren net een paar giganttische megajachten binnengekomen, en zoals gebruikelijk hier, werd de aankomst op de Azoren erg uitbundig gevierd. Voordat we het wisten werden er grote hoeveelheden drank onze kant op geschoven en probeerde de kapitein van de Elena, een weergaloos mooi gaffelgetuigd megajacht er met Annemiek vandoor te gaan. Hij maakte natuurlijk geen schijn van kans, en het was een memorabele avond die ons heel veel nieuwe vrienden heeft opgeleverd, al zal niet iedereen zich dat vandaag nog kunnen herinneren.


Na een paar dagen storm en regen is nu een minivakantie begonnen. Miek's zus is aan boord, we zijn begonnen met onze muurschildering én het lijkt af en toe tussen de buien door zowaar langzaam mooier weer te worden. Vandaag hebben we de vulkaan van Pico beklommen en zijn we over het buureiland gebanjerd dat we vanuit onze huidige haven zo mooi kunnen zien liggen. Weergaloos mooi landschap en onze gasten Carla en Andrea hebben dan wel niet het allermooiste weer van de wereld meegenomen, ze brengen ons wel op de mooiste plekjes. De Caldera van de vulkaan van Faial op maandag, Pico op dinsdag en hopelijk nog een zeiltochtje richting Sao Jorge op Donderdag. We vermaken ons uitstekend op de Azoren, u zult daar binnenkort nog meer over horen.

groeten Ben

Horta, Azoren2 opmerkingen:

 1. ga lekker genieten. heb net facebook bekeken en het was weer vermakelijk.
  Ik droom elke keer weer weg

  Vin V

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, dat is vaag. Zit je op een eiland met de beroemdste zeilersbar, ga je de lokale vulkaan beklimmen en het eiland ernaast bekijken. Dat is vergelijkbaar met naar Parijs gaan vanwege Disneyworld. Zo'n reis doet wat met je!

  :)

  BeantwoordenVerwijderen